Дългоочакваната „Антология Албена“ е вече факт с подкрепата на Фондация „Българска памет“ | Фондация Българска Памет
img

Дългоочакваната „Антология Албена“ е вече факт с подкрепата на Фондация „Българска памет“

Само преди няколко дни  от печат излезе още една книга, която  символично може да се приобщи  към изданията с логото на Фондация  „Българска памет“.

На 28 ноември, в салона на Съюза на българските журналисти, беше представена книгата „Антология Албена“ с избрани творби от едноимения национален конкурс за разказ, пресъздаващ драматичен женски образ.

„Клеймото на „Българска памет“ наистина приляга на изданието, защото от самото начало на конкурса до финалния кръг, форумът протичаше с щедрата подкрепа на Фондацията и лично на нейния председател д-р Милен Врабевски“ , изтъкна водещият събитието и председател на Клуба за литература, изкуство и наука при СБЖ Павел Боржуков.

Литературен анализ на творбите, поместени в книгата, направиха писателите Никола Инджов и Владо Даверов. И двамата подчертаха качествено по-високото ниво на разказите в това второ издание на конкурса, което е свидетелство за все по-стойностно присъствие на автори, ангажирани с темата.

Изказаха се и част от авторите, които присъстваха на събитието, както и много от членовете на клуба. Така вечерта се превърна в един творчески разговор за съдбата на българската жена и нейното място в литературата ни, за драмата на битието й, която в значителна степен се идентифицира с драмата, през която преминава страната ни през вековете.

Повече от два часа продължи срещата на авторите с членовете на журито и на Клуба, докато се разделиха с пожелания за нови творчески срещи до Третия национален литературен конкурс на същата тема през  2019 година.