Джанет от Пловдив: Благодарение на д-р Врабевски мога да преследвам мечтите си | Фондация Българска Памет
img

Джанет от Пловдив: Благодарение на д-р Врабевски мога да преследвам мечтите си

Джанет от Пловдив: Благодарение на д-р Врабевски мога да преследвам мечтите си

Една история за силата на доброто и подадената ръка

Запознайте се с Джанет от Пловдив – една младо и силно момиче, което израства без семейство – упората, от която се нуждае всяко дете. Въпреки трудностите, с които животът я среща обаче, тя не спира да вярва в доброто и да върви смело към мечтите си.

Джаки е сред младежите, които д-р Милен Врабевски подкрепя финансово, осигурявайки им нужното по пътя към тяхната успешна реализация – завършване на гимназия и кандидатстване в мечтания университет.

За емоциите около абитуриентския й бал, мечтите и как „доброто“ се предава, разговаряме с Джанет.

Здравей, Джанет и честито завършване! Разкажи ни как премина бала ти?

Здравейте, много благодаря! Балът ми премина точно така, както си го представях, дори хиляди пъти по-добре. Имаше много сълзи и ужасно много усмивки и ще го запомня завинаги. Специално благодаря на д-р Врабевски – с негова помощ, празникът ми се превърна в истинска приказка.

Сподели ни малко повече за теб – от кой град си, къде си завършила?

Казвам се Джанет, на 20г. и живея в град Пловдив. За себе си мога да кажа, че съм една палитра с изобилие от цветове. Обичам да го показвам докато танцувам, рисувам и  общувам. Завършила съм Национална гимназия за сценични и екранни изкуства със специалност Сценичен костюм. 

Как се запозна с д-р Врабевски и по какъв начин той ти е помагал и подкрепял до момента?

С г-н Врабевкси имах възможността да се запозная първо в една онлайн среща, която беше организирана преди доста време. Там той ми направи изключително впечетление с нещата, които е постигнал и това как е успял да съхрани човешкото у себе си и най-вече доброто. Не след дълго г-жа Ананиева успя да ни запознае и на живо.

Благодарение на него успявам да посещавам курсове, които ще ми помогнат да вляза в мечтаната за мен академия и да се занимавам с изкуство, тоест да следвам мечтите си. Сега вече имам конкретна цел и искам да я следвам. Също така получих от него страхотен подарък за бала и винаги ще му бъда благодарна.

Аз самата обичам да помагам на хората, защото по този начин се чувствам удовлетворена и именно за това съм благодарна за цялата помощ, която получвам от Фондация Българска памет. Изключително съм горда със себе си, когато успявам да покажа, че въпреки всичко преживяно има и добри хора, които могат да ти подадат ръка в трудните моменти.

Какви са плановете ти след завърването – в коя сфера искаш да се развиваш?

Искам да се специализирам в сферата на изкуството, конкретно съм се насочила към дизайна. Ще кандидатствам в София в Национланата художествена академия със специалност Рекламен дизайн и в Пловдив в Академията за музикално и танцово изкуството със специалност –  Графичен дизайн и фотография.

За какво мечтаеш?

Мечтая да бъда един щастлив човек, да имам възможността да завърша университет и да създам семейство, което аз не съм имала. 

Какво за теб е България?

Обичам я безрезервно и вярвам в светлото й бъдеще. Нейното богатство е не само природата, но и славното минало, великите личности, които я извисяват над другите страни и са повод за гордост. Обичам България, за мен тя е чист извор и се надявам повече млади хора да мислят като мен.