Деца от Северна Македония и България се срещнаха със Симеон Сакскобургготски в двореца Врана | Фондация Българска Памет
img

Деца от Северна Македония и България се срещнаха със Симеон Сакскобургготски в двореца Врана

Негово Величество цар Симеон II посрещна младежи от Северна Македония и България в двореца Врана. Посещението бе част от 5-дневния престой на децата в Копривщица и София, финансиран от д-р Милен Врабевски.

Последният цар на България поздрави децата и им пожела винаги да бъдат единни и приятелски настроени едни към други – точно, както ги вижда и в момента. Негово Величество Симеон Сакскобургготски получи и специален подарък  за спомен от групата – картина, изобразяваща архитектура от град Битоля. 

Симеон II отправи поздравления и към организаторите от Фондация Българска Памет за старта на социално-информационната кампания “От двете страни на границата”.

Инициативата цели да насочи общественото внимание към необходимостта от ангажирана държавна политика в посока добросъседство и приятелство между България и Северна Македония и да покаже, че отдавна е дошло времето за дипломация, сплотеност и приятелство между братските държави в името на светлото бъдеще на младото поколение, в името на общата история, корени и култура.                                                                                              

След срещата с Царя, младежите разгледаха двореца, оранжериите и парка. В края на посещението, представители на Фондация Българска Памет положиха венец на гроба на Цар Борис III.