Деца от Северна Македония и България на посещение в Европейския парламент | Фондация Българска Памет
img

Деца от Северна Македония и България на посещение в Европейския парламент

Деца от Северна Македония и България отпътуваха за Брюксел за тридневно посещение в Европейския парламент по покана на евродепутата д-р Андрей Ковачев и с подкрепата на Фондация Българска Памет и нейния председател д-р Милен Врабевски.

Групата от 30 деца се състои от ученици от Детско художествено студио „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Битоля и деца от Якоруда, Белица, Абланица и Долно Дряново. В българската група са и стипендианти на Фондация Българска Памет в столичната частна гимназия по природни науки предприемачество „Асен Йорданов“, част от образователен комплекс „Цар Симеон Велики“.

По време на първия ден от посещението си в Брюксел, групата разгледа забележителностите в центъра на белгийската столица в компанията на лицензиран екскурзовод.

Денят за групата завърши с тържествена вечеря в компанията на евродепутата д-р Андрей Ковачев, българския еврокомисар Мария Габриел и председателя на Фондация Българска Памет д-р Милен Врабевски.

Като част от програмата за втория ден от престоя в Брюксел, групата ще посети Европейския парламент.

След посещението в Брюксел, децата от Северна Македония и Брюксел ще прекарат два дни в София, за да разагледат родната столица и да посетят различни държавни институции.