Две отличия за Комак Медикал и Фондация Българска Памет на годишните награди за отговорен бизнес | Фондация Българска Памет
img

Две отличия за Комак Медикал и Фондация Българска Памет на годишните награди за отговорен бизнес

На официална церемония вчера в х-л Балкан се състоя 18 поредно издание на „Годишни награди за отговорен бизнес“ – най-авторитетният национален конкурс за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие, който се провежда под мотото „Дай добър пример“ и се организира от Български форум на бизнес лидерите.

На събитието Комак Медикал беше отличена с две награди за съвместната програма на компанията и Фондация Българска Памет „Път към университета“. Целта на инициативата е да подкрепи младежи, живеещи в малки отдалечени населени места в България с ограничени възможности за развитие, както и младежи от семейства с нисък социален статус и различен етнорелигиозен характер, да получат достъп до безплатни кандидатстудентски курсове по учебни предмети, с които могат да кандидатстват в желаните от тях висши учебни заведения, а след това да се развиват в мечтаните от тях професии.

Първото отличие на Комак Медикал бе връчено от министъра на образованието и науката проф. Николай Денков – второ място в категорията „Инвеститор в знанието“ сред цели 27 номинации в нея. При връчването на наградата министър Денков с чувство за хумор припомни на присъстващите, че Комак е на път да се превърне в сериен получател на награди, след като съвсем наскоро компанията бе удостоена и с „Питагор“ за най-много инвестиции в научноизследователската и развойна дейност в България.

Второто отличие, което Комак Медикал получи за вечерта, бе специалната награда „Engage“ на британското посолство в София за принос на служителите към отговорен проект на компанията. Наградата бе връчена от ръководителя на отдела за международна търговия в британското посолство Тим Буйсерет, а за да я получи, Комак бе избрана сред всички 78 компании и общо 111 проекта, взели участие в тазгодишното издание на „Годишни награди за отговорен бизнес“.