Грандиозен финал на футболния турнир на Фондация „Българска памет“ | Фондация Българска Памет
img

Грандиозен финал на футболния турнир на Фондация „Българска памет“

С невероятен финал завърши пилотното издание на Приятелския футболен турнир на Фондация „Българска памет“ в Банско. В последния мач от надпреварата един срещу друг се изправиха отборите на „Долно Дряново“ и „Македония 1“. За купата на Фондацията и първото място се пребориха младите футболисти от „Македония 1“, а на трето и четвърто място се класираха отборите на „Плетена“ и „Македония 4“.

Двудневният турнир, в който участваха 80 деца от България и Македония, се осъществява по инициатива и с финансирането на д-р Милен Врабевски. И през двата дни от приятелското съревнование имаше невероятни голови попадения, красива игра и спортсменско поведение. 

Турнирът се проведе между 24 и 25 юли, като в него бяха включени отбори между 12 и 15 годишна от Доспат, Делчево, Рибново, Долно Дряново, Плетена.

Приятелският футболен турнир е поредна инициатива на Фондация „Българска памет“ за трансгранично сътрудничество с Република Македония за европейска интеграция и сближаване на хората от двете страни на границата.

Очаквайте още снимки!