Въпреки трудните условия на ограничения и тази година успяхме да почетем героите! | Фондация Българска Памет
img

Въпреки трудните условия на ограничения и тази година успяхме да почетем героите!

Фондация „Българска памет“ и д-р Милен Врабевски изразяват искрената си благодарност и почит към Струмишката епархия и Негово Високопреосвещенство Струмишкия митрополит Наум, които в Деня на храбростта и в условия напандемия почетоха паметта падналите герои със Заупокойна молитва.

 По традиция празничните чествания, на които присъстват стотици братя и сестри от двете страни на границата  се  организират от 14 години от Фондация „Българска памет“ и д-р Милен Врабевски, на Българския военен мемориал в Ново село, Р. Северна Македония. Съвместно празнично честване е в духа на добросъседския диалог и солидарност между България и Р. Северна Македония и в перспективата на общото европейско бъдеще. Щастливи сме, че въпреки трудните условия на ограничения и тази година успяхме да почетем героите в деня на небесния покровител на българската армия Св. Георги.

Вярваме, че със съвместно празнично честване и многобройните инициативи, които д-р Милен Врабевски финансира за младите хора от региона, допринасяме за добросъседския диалог и солидарност между България и Македония в перспективата на общото ни европейско бъдеще.