Втори ден в Брюксел за децата от двете страни на границата | Фондация Българска Памет
img

Втори ден в Брюксел за децата от двете страни на границата

Вторият ден от посещението на младежи от Северна Македония и България в Брюксел премина в разглеждане на Европейския парламент и присъствие на поредица от лекции, свързани със структурата на Европейския съюз, функциите, работата и правомощията на Европейския парламент, Съвета на Европа и Европейската комисия.

Денят завърши с участие в отбелязването на 80 години от спасяването на българските евреи през Втората световна война, където участници в панелната дискусия бяха евродепутати, Председателят на Европейския парламент, Председателят на парламентарната група на ЕНП и почетният директор на Лигата против поругаването Ейбрахам Фоксман. Присъстваха още израелския историк, писател и политик проф. Майкъл Бар Зоар, както и директорът на Трансатлантическия институт на Американския еврейски комитет Даниел Шваментал и др.

По време на панелната дискусия специално приветствие получиха и младите гости на Европейския парламент от Северна Македония и България.

Посещението на младежите от двете страни е по покана на евродепутата д-р Андрей Ковачев и с подкрепата на Фондация Българска Памет и нейния председател д-р Милен Врабевски.