Връчване на наградите “Будител” за 2015 година | Фондация Българска Памет
img

Връчване на наградите “Будител” за 2015 година

Националната кампания, проведена сред слушателите на Радио FM+ отличи с титлата “Будител“ на 2015 година голямата българска звезда в световното цирково изкуство Енчо Керязов. Почетна грамота и специален плакет “Златен ключ” на специалната церемония в литературен клуб “Перото” в НДК от името на Енчо Керязов получи олимпийския шампион Йордан Йовчев. Високият слушателски вот в съревнованието е получен за дейността на фондацията на Керязов в подкрепа на талантливи деца под мотото “Благотворителността осмисля успеха!”.
Водещата на церемонията Ива Дойчинова от радио Радио FM+ обобщи идеята на кампанията с думите: “За нас организаторите – будителството е май-адекватната на съвремието ни форма на благородство. Ние нямаме благородници по потекло, но имаме благородници по дух и те са тук, за да променят климата в обществото ни.“ Специалната награда на организаторите на „Будител – 2015“ беше връчена на директора на НДК Мирослав Боршош за цялостната дейност на институцията в подкрепа на културата и книгоиздаването през изтеклата година.

Buditel 2015_3

Церемонията “БУДИТЕЛ – 2015“ се проведе под мотото „Да събудим доброто край нас с любезната подкрепа на първия носител на наградата, председателя на Фондация Българска Памет д-р Милен Врабевски, който връчи почетна грамота и наградата на фондацията на учителката Мариана Пенчева, която отглежда и възпитава в дома си 10 деца от крайно бедни семейства, след като институцията, в която са били настанени затвяря врати. В навечерието на 1 ноември д-р Врабевски призова гостите на церемонията да не забравят, че всеки може да бъде будител и че е важно и възможно да съхраним духа и да следваме примера на народните будители, който ни е завещала историческата памет на българите.

Budtel 2015_2