Вълнуващо начало на футболния турнир на Фондация „Българска памет“ | Фондация Българска Памет
img

Вълнуващо начало на футболния турнир на Фондация „Българска памет“

Футболът продължава да обединява! С бурни овации и добро настроение бе открито пилотното издание на Приятелския футболен турнир на Фондация „Българска памет“ по инициатива и с финансирането на д-р Милен Врабевски. Близо 80 деца от България и Македония се впуснаха в надпреварата за купата на Фондацията в Банско.

Първият ден от приятелското съревнование приключи с невероятни голови попадения, красива игра и спортсменско поведение. /фотоалбум/

 

Турнирът се провежда между 24 и 25 юли, като в него са включени отбори от Доспат, Делчево, Рибново, Долно Дряново, Плетeна. Младите футболисти са между 12 и 15 годишна възраст.

На 25 юли от 12:00 ч. в спортната база на Евима Футбол, гр. Банско, ще се проведе Официална церемония по награждаване на победителите в турнира.

Приятелският футболен турнир е поредна инициатива на Фондация „Българска памет“ за трансгранично сътрудничество с Република Македония. Сред последните големи проекти, организирани от Фондацията и насочени към европейска интеграция и сближаване на хората от двете страни на границата са:

Семинар по „Роботика и дигитални технологии“ за над 250 младежи от Струмица и Делчево. 

Конкурс за проектна идея на тема „Перспективите на Коридор №8“, в който се включиха над 35 младежи от Струмица. 

Съвместно отбелязване на 108-годишнината от рождението на големия български поет Никола Вапцаров с участието на близо 200 ученици от България и Македония. 

Фотоалбум 24.07.2018