Д-р Милен Врабевски, подкрепя провеждането на Втори национален литературен конкурс „Албена“


Old paper, pen

Второто издание на национален конкурс за разказ, посветен на създаването на драматичен женски образ се организира от Кметство Врабево и  НЧ “Христо Ботев”, с подкрепата на община Троян, Съюза на българските писатели, Фондация Българска Памет и издателство “Световит”.

„Въпреки финансовата подкрепа на община Троян и на родолюбиви българи, живущи  или родени във Врабево, финансирането на подобен конкурс се оказа трудна задача. Решаваща, в този смисъл, бе подкрепата  на д-р Милен Врабевски и Фондация Българска памет, основен спонсор на второто издание на конкурс “Албена” – 2017“, разказа Павел Боржуков, координатор на конкурса и допълва: „Председателят на Фондация Българска Памет, д-р Милен Врабевски с радост подкрепи биеналето и една от причините е връзката му със село Врабево. Един от корените на фамилията му е негов прадядо, х. Станьо Врабевски, роден във Врабево и преселил се след години в Тетевен. По този начин, участието на д-р Врабевски в провеждането на събитието е своего рода духовно присътвие в селото – люлка на фамилията. Несъмнено обаче, причината за щедрия възрожденски жест е преди всичко духовният характер и националните измерения на мероприятието“.

В литературната инициатива за разказ могат да участват български граждани, навършили 18 години, като те задължително трябва да потвърдят авторството си над творбата.

Журито, което ще оценява творбите е в състав – Никола Инджов, Владо Даверов и проф. Аксиния Джурова. Наградените ще бъдат обявени на 28 юли 2017г. на церемония в Културния дом на Врабево.

Освен парична награда отличените разкази ще бъдат включени в сборник от издателство „Световит“.

Read previous post:
1
Фондация Българска Памет отбеляза Националния празник на България с родолюбива инициатива

На 3 март ученици от Югозападна България отдадоха почит на загиналите за свободата на България. С подкрепата на д-р Милен...

Close